10 Nisan 2015 Cuma

Ehl-i İmana Kur'an' dan Gelen Müjde !





Muhterem Müslüman kardeşlerim! 
İçinde bulunduğumuz şu felaket ve helaket asrında Müslümanlar öyle bir derecede za’fa düşmüş, kafir ve münafıkların istilasına uğramış ki, bütün sebeblerden ümid kesilmiştir. Fakat Kur’an’ı Hakim bizleri rahmet-i ilahiyeden ümid kesmekten nehyetmiştir. Evet bizim sebeblerden ümidimiz yoktur. Fakat rahmet-i ilahiyeden ümidimiz kavidir. Bir dakikada bulutlarla dolu olan gökyüzünü temizleyip güneşi gösteren ve ölmüş olan yeryüzünü birkaç günde ihya eden ve celalli kış mevsimini götürüp cemalli yaz mevsimini getiren bir Kadir-i Rahim’den elbette ümid kesilmez.

İşte o Kadir-i Rahim, ferman-ı âlişanı olan Kur’an-ı Hakim’de ehl-i hak olan Müslümanların, imtihan için muvakkaten mağlub olsalar da neticede Allah’ın nusret ve yardımıyla galib geleceklerini ve akibetin müttakilerin olacağını pek çok ayetiyle haber vermiş ve müjdelemiştir. 


Bu cümleden olarak, şu gelen ayetler de mana cihetinden Müslümanların galib olacağını müjdelemekle beraber makam-ı ebcediyle bu galebenin ne zaman olacağını da tarihleriyle göstermektedir. Ehl-i imanı ümidsizlikten kurtarmak için bu müjde-i Kur’aniyeyi herkese ilan ediyoruz.

BİRİNCİ AYET
كَتَبَ اللَّهُ لَأَغْلِبَنَّ أَنَا وَرُسُلِي

Meali: Allahu Teala şöyle yazdı ve hükmetti ki, andolsun ben ve Resullerim galib geliriz.

Bu ayet manasıyla Resul-i Ekrem’e (asm) ittiba eden mü’minlerin galib geleceklerini haber verdiği gibi makam-ı ebcediyle 2007 ve 2010 tarihlerini göstermekle, kemiyeten az ve zaif olan ve zahiren mağlub görünen mücahidlerin 2007 tarihinden itibaren galebe etmeye başlayacakları ve 2010 tarihinden itibaren de bu galebenin kemale ulaşacağını müjdelemektedir.

TAHLİL:
KEF 20, TE 4OO, BA 2, ALLAH 67, LAM 30, ELİF 1, GAYIN 1000, LAM 30, BA 2 ŞEDDELİ NUN 100, ELİF 1, NUN 50, ELİF 1, VAV 6, RA 200, SİN 60, LAM 30, YA 10
Yekunu 2010 eder. Eğer Allah lafza-i celalindeki iki elif (biri baştaki okunmayan elif, diğeri lam’dan sonraki gizli elif) ve “ene” kelimesindeki okunmayan elif sayılmazsa 2007 eder.

İKİNCİ AYET
كَم مِّن فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً بِإِذْنِ اللّهِ
Meali: Nice sayıca az taife vardır ki sayıca çok olan taifeye Allah’ın izniyle galib gelirler.
Bu ayet-i kerime de manasının külliyetinde, şu anda sayıca az olan mücahidlerin Allah’ın izniyle galib geleceğini haber vermekle beraber, ayetteki غَلَبَتْ kelimesi makam-ı ebcediyle 1432 ederek, hicri 1432, miladi 2011 tarihinde mücahidin-i islamın galib geleceğini müjdelemektedir.

TAHLİL:
ĞAYIN 1000, LAM 30, BA 2, TE 400; yekunu 1432 eder.

ÜÇÜNCÜ AYET
غُلِبَتِ الرُّومُ

Meali: Rum mağlub oldu.

Bu ayet de Resul-i Ekrem’in (asm) zamanında birbiriyle savaşan rum ve sasani devletleri arasındaki harbde Rum’un bidayetteki mağlubiyetinden bahsederken mana-ı işarisiyle Rum’ların yani Hıristiyan aleminin istikbaldeki mağlubiyetinden haber vermektedir.

Bu ayetteki غُلِبَتِ kelimesinin de makam-ı ebcedisi 1432 etmekle şu anda alem-i islamı zulmü  ve esareti altına alan Hıristiyan aleminin hicri 1432 ve miladi 2011 tarihinde mağlub olacaklarını haber verip islamın galebesini müjdelemektedir.

TAHLİL:       
ĞAYIN 1000, LAM 30, BA 2, TE 400; yekunu 1432 eder.

DÖRDÜNCÜ AYET
فَإِنَّ حِزْبَ اللّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ
Meali: Muhakkak Allah’ın hizbi (yani hakiki Müslümanlar ve mücahidler) var ya, işte galib olanlar yalnız onlardır.

Bu ayet-i kerime de mana cihetiyle, Hizbu’l Kur’an olan Müslümanların ve İslam mücahidlerinin galib akıbette galib geleceklerini haber vermekle beraber, makam-ı ebcedisiyle 1430 ederek hicri 1430 ve miladi 2009 tarihinde Müslümanların galib geleceğini müjdelemektedir.

TAHLİL:
FE 80, ELİF 1, ŞEDDELİ NUN 100, HA 8, ZE 7, BA 2, ALLAH 67, HE 5, MİM 40, ELİF 1, LAM 30, ĞAYIN 1000, ELİF 1, LAM 30, BA 2, VAV 6, NUN 50; Yekunu 1430 eder.

İşte şu dört ayet, hem manalarıyla hem de makam-ı ebcedileri ile 2007 tarihinden itibaren Müslümanların ve mücahidin-i islamın galebeye başlayacaklarını ve 2009, 2010 ve 2011 tarihinden itibaren de zahir bir surette galebe edeceklerini müjdelemekte ve va’detmektedir.

رَبَّنَا وَآتِنَا مَا وَعَدتَّنَا عَلَى رُسُلِكَ وَلاَ تُخْزِنَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِنَّكَ لاَ تُخْلِفُ الْمِيعَادَ

Meali: Ey Rabbimiz! Resullerinin lisanıyla bize va’dettiğin şeyi bize ver ve bizi kıyamet gününde alçaltıp rezil etme. Muhakkak sen va’dinden dönmezsin.

Hiç yorum yok:

Bakara Sûresi 274. Ayet-i Kerîmesi

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ بِاللَّيْلِ وَالنَّهَارِ سِرّاً وَعَلانِيَةً فَلَهُمْ أ...